Skip to navigation Skip to main content

Engie Campus — Paris, France

Think Big

Working

Campus Engie

Delivery2023
Total area136.000 sqm
ClientNEXITY - ENGIE

Waggle Dance

The design of the new Engie headquaters on the outskirts of Paris marks a significant step in the group’s ambition to decarbonize its activities, as the energy giant symbolically leaves its former skyscraper premises in la Défense to nestle into an integrated new urban neighbourhood in La Garenne-Colombes.

With six individual buildings arranged around a central « heart » facility imbedded in a kaleidoscope of planting, the choice of timber for much of the structure represents a challenge for the construction industry, as the sheer scale of the campus calls for some 136.000 sq.m. of floor space.


Beyond its brief to redefine the workplace of the future, the new campus is set to become both a benchmark and catalyst for resilient, low carbon and ecologically friendly urban developments. Inspired by the activities of bees and their famous waggle dance, the campus is equipped to facilitate encounters of all kinds, stimulating both technology transfer and social interaction.


In collaboration with Scau and Chaix & Morel.
Pictures copyright : Kreaction.