Skip to navigation Skip to main content

Covent Garden — Brussels, Belgium

Think Big

Working

89.500 m²

Covent Garden

Delivery2008 - 2013
Total area89.500 sqm
ClientIMMOBILIÈRE DU ROYAL ROGIER / COMMISSION EUROPÉENNE

Urban Seam

The Covent Garden building is located at the meeting point of two sharply contrasting urban areas : the first, featuring broad boulevards typical of Brussels, and the second, the Gare du Nord district characterized by its tall glass-and-steel constructions.

Connecting the two areas, the new office complex is split into two blocks of different heights linked by a large atrium garden with a glass roof.


The garden is not just a social space, plants contribute to grey and black water processing through a biological filtering system. Covent Garden is the first building in Europe to have fully integrated natural purification and recycling systems, making it 95% self-sufficient in terms of water supply.

Connecting Place Rogier to Gare du Nord, the complex is « stitched together » and forms a coherent whole that functions on a range of different scales from city to neighbourhood to pedestrian.


In collaboration with Montois Partners.
Pictures copyright : Serge Brison.