Skip to navigation Skip to main content

Marie Curie Civil Hospital - CHU Charleroi — Charleroi, Belgium

Think Healthy

Healing

98.500 m²

Nouvel Hôpital Civil Marie Curie - CHU Charleroi

Delivery2016
Total area98.500 sqm
ClientCHU DE CHARLEROI

Operational anatomy

The creation of a new public hospital provides the opportunity to fuse the brightest of new ideas with the widest range of experience within our team. Our vision of a subtle blend of people-oriented caring spaces against a backdrop of exception functionality has led to the delivery of an exemplary project, a response that meets and surpasses the highest standards and complex challenges that accompany public commissions.

An internal “street” structures the architecture, providing an essential and efficient connection spanning the full array of the hospital’s services. Generous views of the landscape punctuate the sequence and infusing the building with natural light. Each wing is intuitively identified and grafted to the street, aided by integrated signage guiding the visitor visually and cheerfully.


In collaboration with BEG and GEI.
Pictures copyright : Serge Brison.